Dans & Stem workshops 

In deze reeks meditatieve workshops nodig ik je uit om de kracht en vrijheid van je beweging in de dans te combineren met je ademstroom en de klank van je stem. Als je luistert naar je lijf en deze intuïtieve beweging volgt in je dans, dan ontspant je lichaam, je lijf wordt flexibeler, je gaat steeds beter voelen. Omdat je adem is gekoppeld aan je beweging, nodigen we je uit om ook je adem vrij te laten stromen en klanken te laten komen. Zowel je dans als je klank zorgen voor ontspanning en masseren je lichaam. Hierdoor kun je gedachtes loslaten en contact maken met je gevoelens en intuïtie. Je ontdekt nieuwe manieren om te uiten wat er in je leeft.

De combinatie van stem en dans is een krachtige manier om meer vrijheid te kunnen ervaren. Van een van de deelnemers kreeg ik het volgende bericht: "Ik heb door jouw workshops echt een nieuw ‘kanaal’ ontdekt in mijn stem. Tijdens het dansen, maar ook als ik op de fiets zit bijvoorbeeld ga ik steeds vaker spontaan neuriën of zingen. Ik vind het super!"

 

 

Mijn inspiratie voor deze workshops haal ik uit het wekelijks dansen van de 5 ritmes van Gabrielle Roth en de jaartraining stemexpressie van Marius Engelbrecht

Voor deze workshop is geen dans- of zangervaring nodig. Sterker nog, voor mensen die de indruk hebben dat zij niet kunnen dansen of zingen kan dit een mooi beginpunt zijn om je eigen beweging te onderzoeken, ruimer te ademen en je stem vrijer te laten klinken. 

Breng mee: Kleding waarin je vrij kunt bewegen. Ook dikke sokken, een waterflesje en een handdoek kunnen handig zijn. In de ruimte zijn matjes, kussentjes en stoelen aanwezig. Schoenen zijn niet toegestaan.

Locatie: 
Centrum Zielewijs
op de 2e etage van Het Gebouw
Arubapad 52
2315 VA Leiden

Route:
Als je GPS gebruikt, toets dan Surinamestraat in als bestemming. Parkeer op de Surinamestraat, in de buurt van de moskee. Schuin tegenover de moskee, aan de overkant van de Surinamestraat, staat een groot, nieuw gebouw. Loop naar dit gebouw toe, langs de fietsenrekken en loop verder langs het water. Een paar meter na de ingang van de flat Arubapad 8 - 46 ligt een ingang van het gebouw. Ga naar de 2e verdieping van Het Gebouw, daar zit Centrum Zielewijs, vlakbij de trap.

Tijdstip: 
1 keer per maand op de vrijdagavond van 20.00 tot 22.00. Inloop vanaf 19.45. Om 20.00 uur gaat de deur beneden dicht en kun je er wel uit, maar niet meer in. Mocht je aan de late kant zijn, bel me dan op 06 2369 8831, dan laat ik je binnen. De eerstvolgende data zijn 14 nov en 12 dec 2014.

Kosten:
15 euro, contant te betalen bij de ingang. 

Aanmelden:
Graag vooraf aanmelden via info@studiozin.nl.

Nieuwsbrief:
Voor recente informatie over de exacte data kun je terecht op de Facebookpagina. Wil je maandelijks per email op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Abonneer je dan kosteloos op onze nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@studiozin.nl of Like ons op Facebook. Een overzicht van vorige nieuwsbrieven vindt je hier.

 

Geplande activiteiten in dit traject

zondag 7 september 2014 om 13.00 en om 15.00

Buitengoed Uylenburg, Delfgauw Gratis workshop 'De kracht van je stem' 

zaterdag 20 september om 16.00

Vrije School, Maresingel 19, Leiden Gratis workshop 'Dans en Stem' tijdens Geluksroute

zondag 21 september om 14.00

Centrum Zielewijs, 2e verd. van Het Gebouw, Arubapad 52, Leiden Gratis workshop 'Dans en Stem' tijdens Geluksroute

vrijdagavond 17 oktober om 20.00

Centrum Zielewijs, Leiden Workshop 'Dans en Stem'

vrijdagavond 14 november om 20.00

Centrum Zielewijs, Leiden Workshop 'Dans en Stem'

vrijdagavond 12 december om 20.00

Centrum Zielewijs, Leiden Workshop 'Dans en Stem'
Studio ZIN (KvK Den Haag 50310283; VAT NL168796788B01) | info@studiozin.nl